Růže a fialky v kuchyni? Originální způsob jak si zpestřit vaření. Máme radost, že se v těchto dnech oteplilo a vykouklo sluníčko. Přišlo nás potěšit, a díky němu víme, že léto se nezadržitelně blíží. Léto v kuchyni si můžete vytvořit například kyticemi pestrobarevných květů, které vhodně rozmístíte po místnosti. Více barev se však může projevit i ve vašem vaření a věřte či ne, vařit se už dá i s květy. Slyšeli jste o jedlých květech? Není nic extravagantnější, než použít tuto netradiční pochoutku v kuchyni. Ruku na srdce, milé dámy. Která z vás už jako malá zkusila sníst hlavičku pampelišky? Ano, pampeliška dokáže být příjemným zpestřením v salátu nebo se z ní dají připravit maceráty, ale my myslíme na něco jiného. Jde o speciálně vypěstované kvítky, které si můžete ze semínka vypěstovat samy nebo si je prostě už koupíte. Sáhnout můžete po různých druzích. Růže, fialky, cuketové květy, květy bezu či měsíček. I balkánské národy vědí, že mimořádně chutná je verze tureckého želé s růžovou příchutí. Fialky se zase přidávají na obohacení rýže o exotickou chuť. Tento druh květů si můžete vychutnat i při kandování, pak se jimi ozdobí dort či koláč. Všechny známé určitě ohromíte touto netradiční pochoutkou. Bezové a cuketové květy se připravují v trojobalu. Něco jako jablka v županu, avšak toto je rozhodně jiná chuť. Též si je můžete osladit a přidat skořici. Podávat je můžete i k zmrzlině, čímž zkombinujete studenou potravinu s teplou a vykouzlíte tak úžasný kontrast. Nyní již stačí vybrat krásný dezertní talíř a můžete servírovat. |