Úvod > Blog Chic Lovely
 

Růže a fialky v kuchyni?

Růže a fialky v kuchyni?

Růže a fialky v kuchyni? Originální způsob jak si zpestřit vaření.   Máme radost, že se v těchto dnech oteplilo a vykouklo sluníčko. Přišlo nás potěšit, a díky němu víme, že léto se nezadržitelně blíží. Léto v kuchyni si můžete vytvořit například kyticemi pestrobarevných květů, které vhodně rozmístíte po místnosti. Více barev se však může projevit i ve vašem vaření a věřte či ne, vařit se už dá i s květy. Slyšeli jste o jedlých květech? Není nic extravagantnější, než použít tuto netradiční pochoutku v kuchyni. Ruku na srdce, milé dámy. Která z vás už jako malá zkusila sníst hlavičku pampelišky? Ano, pampeliška dokáže být příjemným zpestřením v salátu nebo se z ní dají připravit maceráty, ale my myslíme na něco jiného. Jde o speciálně vypěstované kvítky, které si můžete ze semínka vypěstovat samy nebo si je prostě už koupíte. Sáhnout můžete po různých druzích. Růže, fialky, cuketové květy, květy bezu či měsíček. I balkánské národy vědí, že mimořádně chutná je verze tureckého želé s růžovou příchutí. Fialky se zase přidávají na obohacení rýže o exotickou chuť. Tento druh květů si můžete vychutnat i při kandování, ​​pak se jimi ozdobí dort či koláč. Všechny známé určitě ohromíte touto netradiční pochoutkou. Bezové a cuketové květy se připravují v trojobalu. Něco jako jablka v županu, avšak toto je rozhodně jiná chuť. Též si je můžete osladit a přidat skořici. Podávat je můžete i k zmrzlině, čímž zkombinujete studenou potravinu s teplou a vykouzlíte tak úžasný kontrast. Nyní již stačí vybrat krásný dezertní talíř a můžete servírovat.

Celý článek...
 

Jak si správně obléknout sukni Chic&Lovely

Jak si správně obléknout sukni Chic&Lovely
Celý článek...
 

25. květen Den Afriky oslavte šarmem a dobrým jídlem

25. květen Den Afriky oslavte šarmem a dobrým jídlem

25. květen patří Africe. Mezinárodní den je věnován nádhernému, barevnému a multikulturnímu kontinentu. Připomenout si ho můžeme i my. Přestože jsme v samém srdci Evropy, nic nám nebrání těšit se z dnešního dne a vychutnat si ho jak se patří. Afriku zosobňují barvy, vůně, pikantní chutě, vzory a etnická různorodost. A vězte, že i v kuchyni se dají dělat divy! Začít bychom mohli například znamenitou kávou. Výborný silný a voňavý šálek kávy původem například z Keni je vynikající. Chuť kávy je intenzivní a hluboká a dokonale se hodí například k lahodným koblihám. Afričané milují dezert zvaný Koeksisters. Těsto, ze kterých se vyrábí, připomíná naše koblihy nebo americké donuty. Dezert je velmi sladký, hutný a skvěle se proto hodí k hořké a silné kávě. Další pochoutkou je čerstvé či sušené ovoce. Fíky, datle nebo banány se hojně pěstují i v Africe a jsou výbornou pochoutkou jen tak mezi jídlem nebo například na snídani. 

Celý článek...
 
<< Začátek< Předchozí12345678Následující >Konec >>

Výsledky 17 - 20 z 31