Úvod > Blog Chic Lovely > Udělejte si netradiční Velikonoce
 

Udělejte si netradiční Velikonoce

Udělejte si netradiční Velikonoce

Velikonoce jsou už klasicky synonymem bohaté zelené výzdoby se žlutými kuřátky, křiklavými barvami, kraslicemi a velikonočním beránkem. Pokud vás nudí tento okoukaný styl, zkuste něco nového, co do vaší domácnosti přinese závan noblesy a elegance.

Samozřejmě, vyfukování vajíček patří k tradicím, při kterých se zabaví děti i dospělí. Ale malování a zdobení nemusí být jen kýčovou záležitostí. Co tak pojmout to s noblesou a vyzkoušet něco nového?

Namísto klasických kvítků, srdíček a nálepek kupte obyčejné lepidlo a třpytivý prášek nebo stříbrné či zlaté cukrové kuličky, které dodají zdobení velikonočních vajíček zcela nový rozměr. Vajíčko jednoduše natřete lepidlem a vyválíte v kuličkách, či třpytivém prášku, který si nasypete do nádoby. V případě, že máte malé děti, vajíčko před zdobením nevyfukujte, ale uvařte natvrdo a důkladně vysušte. Tak se vám během zdobení nerozbije.

Pokud máte rádi netradiční výzdobu a květinové dekorace, rozbijte vajíčko tak, aby vám zůstala větší spodní část skořápky. Skořápky dobře očistěte a následně je spolu s dětmi můžete namalovat. Z kartonu na vajíčka si vystřihněte libovolnou část, kterou použijete jako stojan na vyrobené vázičky ze skořápky. Nabarvěte ji a upravte podle svých představ. Případně do ní vložte kokosové vlákno obarvené na zeleno, které bude působit jako tráva. Vázičky naplňte vodou (případně přidejte hlínu) a zasaďte kytičky dle vlastního výběru.

 

Ozdobit můžete nejen svůj domov, ale i sebe. Vyberte si například nějakou krásnou zástěru s jarním květinovým vzorem z nabídky Chic&Lovely, která vám určitě zlepší náladu a výborně poslouží při přípravě velikonočního občerstvení pro koledníky.