Úvod > Blog Chic Lovely
 

Víte jak správně "vzít míry"?

Víte jak správně

 

Víte jak správně "vzít míry"? 

Nákup oblečení Chic Lovely je radost, ale co když mi ŠIKovný kousek nesedí? Nic nemůže být horšího než koupit si šaty, do kterých se zamilujete, jen abyste zjistili, že vám nesedí. V tomto blogovém článku budeme diskutovat o nejlepších způsobech, jak se měřit, abyste se v budoucnu vyhnuli této chybě a zajistili si, že vaše vysněné šaty vám budou sedět jako ulité.

 

Před tím, než začnete

Před tím, než začnete, ujistěte se, že máte po ruce správné nástroje. Budete potřebovat krejčovský metr, zrcadlo a ideálně také někoho, kdo vám s měřením pomůže. Poznání správných rozměrů totiž zaručuje přesné přizpůsobení oblečení, což může zlepšit váš vzhled a zvýšit vaši sebevědomí.

  1. Obvod hrudníku

První míra, kterou budete potřebovat, je obvod hrudníku. Obvod hrudníku by se měl měřit v nejširší části vašeho poprsí. Je důležité, abyste se měřili před zrcadlem. Tak si ověříte, že metr držíte vodorovně, tedy ve stejné výšce přes prsa i přes záda.

Pokud máte po ruce někoho, kdo by vám s měřením mohl pomoci, pro přesnější výsledky dejte ruce v bok nebo je zvedněte.

  1. Obvod pasu

Další důležitá míra, kterou byste měli znát, je obvod pasu. Měřit se musí v nejužší části trupu, která je přibližně 4-5 cm nad pupkem. Stojte vzpřímeně a umístěte metr kolem pasu tak, aby nebyl příliš volný, ani příliš těsný, a ujistěte se, že ho držíte vodorovně. Nedržte dech, ani nesvírejte břicho.

  1. Obvod boků

Obvod boků se měří v nejširší části přes zadek. Postavte se s nohama k sobě a držte záda rovně. Měřte kolem nejplnější části vašich boků tak, aby byl měřič rovnoběžný se zemí a aby nebyl příliš těsný nebo příliš volný.

  1. Délka rukávu

Chcete-li změřit délku rukávu, mějte ruku nataženou a umístěte metr na horní část ramene. Změřte se po zápěstní kost nebo na místo, kde byste upřednostnili ukončení rukávů topu nebo šat.  Ujistěte se, že máte ruce mírně uvolněné, aby byl umožněn pohyb při nošení vašeho vybraného kousku.

  1. Délka šatů /  Délka sukně

Délka šatů 
Chcete-li zjistit svou ideální délku šatů, postavte se vzpřímeně a měřte od ramene přes prsa dolů po požadovanou délku. Může to být těsně nad kolenem nebo až po kotník. Měřte se bez bot, naboso.

Délka sukně
Chcete-li zjistit svou ideální délku sukně, postavte se vzpřímeně a měřte těsně nad pupkem po požadovanou délku. Může to být těsně nad kolenem nebo až po členek. Měřte se bez bot, naboso, ale pokud hledáte šaty po zem, nezapomeňte zohlednit délku podpatku.

  1. Obvod ramen

Chcete-li změřit ramena, postavte se s rukama v bok a nechte někoho změřit vaše záda od nejširšího místa každé ramenní kosti. Ujistěte se, že metr přiléhá k tělu a je rovnoběžný se zemí.

V případě, že si necháváte u nás šít kousek s úpravou, zapište si tyto údaje a odfocený obrázek nám pošlete v příloze e-mailu. Obrázek si stáhněte ZDE.

 

Valentýnský Lovely Nutella French Toast

Valentýnský Lovely Nutella French Toast

Připravte si romantickou lahůdku, která zahřeje vaše srdce a potěší všechny smysly

Jeden bochník bílého chleba (nekrájený)
3/4 šálku plnotučného mléka
1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
1 ČL skořice
3 lžíce Nutella

INSTRUKCE:

Nakrájejte bochník bílého chleba na plátky tlusté 2 cm. Velikost bochníku chleba určí, kolik srdíček získáte. Vykrajovátko ve tvaru srdce, který jsem použil, byl 5 cm.Když vykrojíte všechny kousky chleba ve tvaru srdce, nechte jemně oschnout, než je ponoříte do vaječné směsi. Pokud je chléb velmi čerstvý, může to trvat 1 hodinu.Pro přípravu vaječné směsi přidejte do misky mléko, vejce a cukr. Míchejte pomocí šlehače, aby se pěkně spojil.Oschlé kousky chleba ponořte do vaječné směsi, přidejte trochu oleje (aby se nerozmočily) na pánvi. Smažte na mírném ohni, dokud každá strana není zlatohnědá.

Na talíř posypte 4 lžíce krystalového cukru a 1 lžičku skořice, teplé francouzské toasty zasypte cukrem.Přidejte Nutellu do kapsy a poté udělejte díru v horní části srdce francouzského toastu. Každý naplňte Nutellou.Aby byly výjimečné, podávejte je s přílohou Nutelly a jahodami.

Jak by to bylo s Valentýnem, aniž bychom si oblékli naši valentýnskou zástěrku, která vytváří tu správnou atmosféru při pečení? Nezapomeňte na ten malý detail, který dodá vašemu domovu ještě více romantiky a nezapomenutelných chvil.

Přeji vám lahodnou chuť a spoustu romantických okamžiků nejen na Valentýna.


Zdroj: @emsfoodiefix

 

Vánoční brownies šiška

Vánoční  brownies šiška

 

Sladký vánoční poklad - Vánoční brownies šiška. 


Pro všechny milovníky čokolády je to neodolatelné sladké pokušení, které okouzlí svou neuvěřitelnou chutí. Tento jednoduchý recept je jako stvořený pro ty, kteří si rádi vychutnávají vánoční období s láskou k čokoládě. Šiška je nejen chutná, ale i působivá na pohled, což ji činí ideálním dezertem na vánoční oslavy.
Připravte se na jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky - Vánoční čokoládová šiška vám dodá vánoční náladu v každém jednom kousku. Nechte se inspirovat a vytvořte si svůj vlastní sladký vánoční příběh.


 

Ingredience:

Těsto:
170 g másla
200 g tmavé čokolády
160 g hladké mouky
50 g kakaového prášku
3 vejce
200 g moučkového cukru
60 g cukru
1 lžíce vanilkového extrakt
1/2 lžičky soli

Náplň:
6 lžíc karamelu (karamelová poleva nebo karamelový krém)

Ozdoba: Čokoládové lupínky CHOCAPIC

Příprava:
Tmavou čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Necháme vychladnout min 3-5 min. Vejce, cukr a vanilkový extrakt vyšleháme elektrickým šlehačem/stojanovým mixérem do krému, vařečkou vmícháme mírně vychladlou čokoládovo-máslovou směs. Mouku s kakaem prosejeme, přidáme k mokrým surovinám, vmícháme vařečkou.

Pečeme při teplotě 170°C 25 minut. Když brownies vychladne, odstraňte kůrku z vrchní části brownies. Brownies rozdrobíme a přidáme do misky. Brownies rozválejte na 6 tvarů šišek. Vložte je do ledničky na 30 minut. Nahoře vyřízněte díru a potom nalijte karamelovou omáčku. Položte kousek koláčku, který jste vyřízli, zpět na vrch, aby se karamel uvnitř uzavřel. Začněte shora a zatlačte cereálie do brownies po celém obvodu a pak pokračujte v řadě níže, dokud nedosáhnete spodku.

A nezapomeňte si obléknout naši vánoční zástěrku, která dotvoří atmosféru při pečení!

Příjemné pečení a ať ti ta vůně čerstvě upečené šišky naplní dům! Doufám, že každý kousek ti přinese radost a sladké okamžiky do tvého dne.

Dobrou chuť!

Zdroj: Instagram @emsfoodiefix

 
<< Začátek< Předchozí12345...78Následující >Konec >>

Výsledky 1 - 4 z 31