Úvod > Blog Chic Lovely > Vyberte si ten svůj!
 

Vyberte si ten svůj!

Vyberte si ten svůj!

Dnes máme v obchodě na výběr čaje mnoha chutí, vůní či designu sáčků. Kouzlo tohoto nápoje však najdete v bylinkách, které jsou dostupné již nasušené i v tomto období. Vyberte si takové, které mohou pomoci vašemu tělu a lahodí chuti. Stylové můžete být i při pití čaje, a to ani nemusíte být z Anglie, nebo ho pít o páté. V krásné konvičce si ho můžete připravit kdykoli. A pro úplnou dokonalost se před návštěvou ukažte jednoduše šik!  

 

Mátový čaj Potěší nejen svou chutí, ale hned na úvod zaujme i svěží mentolovou vůní. Samozřejmě, nejlepší čaj je ten, který si připravíte z čerstvě natrhaných lístků. Je velmi oblíbený i pro své účinky na trávení po těžším obědě. Dokáže zmírnit stres a bolesti hlavy, stejně tak i zahřát během těchto dnů. Působí protizánětlivě a posiluje i nervovou soustavu. Venku roste sice jen od června do září, ale i v tomto období se dá koupit sušená máta.

 

 

 

Zázvorový čaj: Zázvor (odborně se nazývá zázvor lékařský) se využívá jako přísada do jídla či čaje. Má snadno rozpoznatelnou, jemně štiplavou chuť, která je nejostřejší přímo z kořene, najemno nastrouhaného. Rýma, chřipka či bolest v krku, v tom je zázvor velkým pomocníkem. Čaji z čerstvého zázvoru by se měly vyhýbat těhotné či kojící maminky. Kořenité látky, které obsahuje, se mohou dostat do mléka a znepříjemnit chuť miminku. Zázvor je dostupný skoro v každém obchodě a za přijatelnou cenu. Tak proč tento elixír zdraví nevyužít?
Náš tip: Pokud trpíte nevolností při cestování, šálek zázvorového čaje před jízdou zmírní nepříjemné příznaky.

 

Šípkový čaj: Hledáte bohatý zdroj vitamínu C? Rozhodně nepromeškejte šípkovou sezonu. Pokud budete vařit čaj déle než 10 minut, nebo bude delší dobu stát, vitamín postupem času ztrácí svou sílu. Při příznacích chřipky si dejte 2-3 šálky této přírodní medicíny denně. Už naši prarodiče ho také využívali při močových problémech. Po nasbírání a usušení si tento lesní plod budete moci dopřát po zbytek roku. Šípku je v lese naštěstí dost, tak co se o něj podělit s přítelkyněmi, které dozajista ocení vaše retro šálky. Užijte si dámskou jízdu.

 

 

 

Černý čaj: Ne každému lze zalahodit chutí černého čaje, ale pro start dne je ideální. Obsahuje totiž látku tein (kofein). Důležitou součástí přípravy tohoto nápoje je louhování. Chcete-li z čaje vytěžit co nejvíce povzbudivé látky- teinu, nechte ho louhovat asi 1-3 minuty. Pití čaje po delším louhování (4-5minut) vás spíše utlumí. Více než 5 minut louhování způsobuje hořkost, a to už nemusí být váš šálek čaje.

Náš tip: Starší čajové lístky se hodí do vaší koupele. Pleť budete mít zářivější a jemnější. Vyzkoušejte. Mátový, černý či zázvorový, každý z nich si můžete dochutit medem či citronem a ukuchtit si nápoj podle sebe. Stačí si už jen dát nohy nahoru, zapálit svíčku a odpočívat. Na zdraví!