Úvod > Blog Chic Lovely > Vánoční brownies šiška
 

Vánoční brownies šiška

Vánoční  brownies šiška

 

Sladký vánoční poklad - Vánoční brownies šiška. 


Pro všechny milovníky čokolády je to neodolatelné sladké pokušení, které okouzlí svou neuvěřitelnou chutí. Tento jednoduchý recept je jako stvořený pro ty, kteří si rádi vychutnávají vánoční období s láskou k čokoládě. Šiška je nejen chutná, ale i působivá na pohled, což ji činí ideálním dezertem na vánoční oslavy.
Připravte se na jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky - Vánoční čokoládová šiška vám dodá vánoční náladu v každém jednom kousku. Nechte se inspirovat a vytvořte si svůj vlastní sladký vánoční příběh.


 

Ingredience:

Těsto:
170 g másla
200 g tmavé čokolády
160 g hladké mouky
50 g kakaového prášku
3 vejce
200 g moučkového cukru
60 g cukru
1 lžíce vanilkového extrakt
1/2 lžičky soli

Náplň:
6 lžíc karamelu (karamelová poleva nebo karamelový krém)

Ozdoba: Čokoládové lupínky CHOCAPIC

Příprava:
Tmavou čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Necháme vychladnout min 3-5 min. Vejce, cukr a vanilkový extrakt vyšleháme elektrickým šlehačem/stojanovým mixérem do krému, vařečkou vmícháme mírně vychladlou čokoládovo-máslovou směs. Mouku s kakaem prosejeme, přidáme k mokrým surovinám, vmícháme vařečkou.

Pečeme při teplotě 170°C 25 minut. Když brownies vychladne, odstraňte kůrku z vrchní části brownies. Brownies rozdrobíme a přidáme do misky. Brownies rozválejte na 6 tvarů šišek. Vložte je do ledničky na 30 minut. Nahoře vyřízněte díru a potom nalijte karamelovou omáčku. Položte kousek koláčku, který jste vyřízli, zpět na vrch, aby se karamel uvnitř uzavřel. Začněte shora a zatlačte cereálie do brownies po celém obvodu a pak pokračujte v řadě níže, dokud nedosáhnete spodku.

A nezapomeňte si obléknout naši vánoční zástěrku, která dotvoří atmosféru při pečení!

Příjemné pečení a ať ti ta vůně čerstvě upečené šišky naplní dům! Doufám, že každý kousek ti přinese radost a sladké okamžiky do tvého dne.

Dobrou chuť!

Zdroj: Instagram @emsfoodiefix