Úvod > Blog Chic Lovely > Přírodní materiály jsou in!
 

Přírodní materiály jsou in!

Přírodní materiály jsou in!

V Chic&Lovely šijeme z bambusového vlákna.

Den co den se chceme cítit krásně. Kromě jiného se proto oblékáme do ženských věcí, které zvýrazní naše křivky. Zároveň ale chceme být spokojené, a proto musí být oblečení příjemné. Alergie a ekzémy jsou bohužel na denním pořádku. Podobně jako ve stravě, ani v oblékání to už není, co bývalo. Pro nás v Chic&Lovely je důležité, aby se naše zákaznice mohly spolehnout na kvalitu. Proto jsme se rozhodli dnešní blog věnovat látce, která je příjemná na dotek, vhodná pro alergiky a z velké části pochází ze samotné přírody.

Bambusová vlákna pocházejí z rostliny jménem bambus. Sice jsou bambusy mohutné a vysoké, nepatří však mezi stromy, jak by se nám mohlo zdát. Bambus roste neuvěřitelně rychle a momentálně se stává stále oblíbenější i pro zahrádkáře pěstující ho v našich klimatických podmínkách. Dosahuje výšky až 30 metrů, v chladnějších pásmech je to o něco méně. Zemí původu je Japonsko a Čína a kromě textilního průmyslu se bambus využívá i k výrobě nábytku nebo jako součást orientální kuchyně.  

Přirozenou vlastností bambusového vlákna je jemnost. Tato látka je pověstná i svou termoregulační schopností, což v praxi znamená, že saje pot a v zime zahřeje. Nebudete se tedy cítit trapně před přáteli s nepříjemnými fleky, ale nebude vám ani zima. Kromě toho má i antibakteriální účinky. Proto je bambusové spodní prádlo také dobrou volbou. V naší nabídce najdete bambusové šaty klasického áčkového střihu, které vám vytvoří krásnou postavu. Spodní část (sukně) je lichotivá i svou délkou, sahá totiž těsně nad kolena. Na zádech je hluboký, svůdný výstřih. Nebojte se vykukující podprsenky, na šatech jsou našity cvoky, které jsou určeny k přichycení ramínek. Šaty jsou dostupné ve krásných barvách: v červené, černé a bílé a přibydou i nové barvy. K těmto kouskům lehce sladíte i opasek, který také máme k dispozici. K bambusovému vláknu jsme přidali i 5% elastanu, díky čemuž vám šaty skvěle sednou.

Z tohoto materiálu u nás vyrábíme i legíny. Lehce je sladíte například se zmiňovanými šatami, sukní nebo topem. Legíny neprosvítají, ušili jsme je přesně tak, abyste si užili veškerý komfort, který nabízí. Protože máme rádi přírodní materiály, bambus jsme využili i při tvorbě našich topů.  V jednoduchosti je krása, a tak jsou tyto topy jemné, jednobarevné a dobře je sladíte s čímkoliv. Zkuste kombinaci naší retro sukně do pasu, k tomu naše lodičky a na závěr kvalitní bambusový top. Koupíte ho v červené, černé a bílé barvě.

Právě zde každá žena ocení vysokou savost v letních měsících nebo příjemné udržování tepla v zimě. Všechny naše topy mají ¾ rukáv. Perfektně sednou na vaši postavu díky elastanu a jemnosti bambusového vlákna.