Úvod > Blog Chic Lovely > Poznejte naše materiály
 

Poznejte naše materiály

Poznejte naše materiály

 

Chic lovely je udržitelná a pomalá móda. 
ŠIKovné kousky oblečení nejen na běžné nošení. Naším cílem je minimalizovat negativní vliv módního průmyslu na životní prostředí a zároveň přinést lidem kvalitní oblečení, které jim bude sloužit dlouhodobě. Součástí toho je i odstranění život ohrožujících pracovních podmínek lidí, kteří v módním průmyslu pracují mnoho hodin denně za mizernou mzdu.

Co je pomalá móda?
Jsou to nové kolekce v nižší periodicitě s použitím přírodních materiálů, které jsou šetrné k planetě. Jednotlivé kousky se vyznačují vysokou kvalitou, nadčasovým vzhledem, dlouhou životností. Oblečení Chic Lovely v je vyráběno v menším množství a švadleny jsou za svou práci spravedlivě finančně ohodnoceny. Rovněž pracovní prostředí je bezpečné, čisté a v souladu s normami.

 

Poznejte naše materály

BAMBUSOVÁ VISKÓZA
Bambusová viskóza je velmi jemná a příjemná na dotek. Mnoha lidem připomíná hedvábí. Vyrábí se z vláken ve dřeni bambusové trávy. Jedná se o lehký, vzdušný, pevný a trvácný materiál, který výborně saje pot a pohlcuje zápach. Bambus roste rychle a při jeho pěstování nemusí být používány žádné pesticid. Díky tomu má antialergické a antibakteriální vlastnosti. Bambusová viskóza, je odolný i po opakovaném praní drží tvar a barvu.

Tkanina zanechává na dotek příjemný chladivý dojem a zároveň má skvělé tepelně izolační vlastnosti. Látka s bambusovým vláknem je díky jeho struktuře také velmi prodyšná a pokožka tak může přirozeně dýchat. Bambusové vlákno absorbuje až 4x více vlhkosti než vlákno bavlněné a odvede tak přebytečnou vlhkost a pot.




TENCEL je rostlinného původu. Extrahuje se ze surového materiálu eukalyptového dřeva. Výroba vlákna je sama o sobě velmi „ecofriendly“ (přátelská a šetrná k enviromentálnímu prostředí). Ve srovnání například s bavlnou, která má podobné vlastnosti, je Tencel mnohem pevnější a odolnější.

Tencel má několik výhod: vlákno je jemné jako a pevné jako polyester, chladivé jako len, hřejivé jako vlna a absorbuje více než bavlna. Tencel je schopen absorbovat pot díky vláknům ze kterých je vlákno složeno. Tato vlákna jsou hydrofilní a zaručí ideální absorpci potu a udržení optimálního mikroklimatu pokožky. 

Nejzásadnějším číslem, proč je Tencel označován jako materiál budoucnosti, je spotřeba vody. Při jeho výrobě se jí mine až 20 násobně méně než při zpracování bavlny. Když vlákna Tencelu doslouží, jsou biologicky rozložitelné a plně kompostovatelné.




MUŠELIN je dvojitá gázovina.
Je jemná, neelastická lehká látka složená ze 100% bavlny s mačkavým vzhledem. Má plátnovou vazbu, která se vyrábí tzv. dvojitým tkaním. To znamená, že dvě vrstvy gázy jsou spolu protkané nitkou v pravidelném mřížkovém intervalu a látka se dodatečně ve výrobním procesu pokrčí. Takové dvojité tkaní má mnoho benefitů. Látka kvůli pomačkání působí mírně elasticky, i když nemá žádný elastan. Bavlněná vlákna jsou předepraná, díky čemuž působí látka měkce, vzdušně a je šetrnější k pokožce.

Neprosvítá. Její obzvláště velkým benefitem je, že se nemusí žehlit. Na dotek je mušelín velmi příjemný, měkký, lehký a prodyšný. Dokonce více než bavlna. 

Častější praní způsobuje, že mušelín je více měkký a hebký. Je savý a dobře absorbuje tekutiny. Mušelín se specificky sráží a to každá barva jinak. Proto každý kousek který koupíte v Chic Lovely je před odesláním opraný a vysušený v sušičce abyste si mušelínové kousky mohli od prvního dne užívat naplno.