Úvod > Blog Chic Lovely > Noční můra každé hospodyňky? Návštěva ještě před naším naplánovaným úklidem.
 

Noční můra každé hospodyňky? Návštěva ještě před naším naplánovaným úklidem.

Noční můra každé hospodyňky? Návštěva ještě před naším naplánovaným úklidem.

Asi každá hospodyňka miluje, když jí zazvoní telefon s oznámením nečekané návštěvy! Protože správná hospodyně návštěvu nikdy neodmítne, nezbývá vám, než pustit nečekané hosty dál. Milé dámy, nepropadejte panice! Máme pro vás několik tipů, jak svou domácnost zachránit! Důležitý je úsměv a dobrá nálada!

 Takovým přivítáním zamaskujete kde co! I když máte jen pár minut, než návštěva dorazí, můžete toho zvládnout hodně. Alespoň tolik, abyste své blízké uvítala v uklizené čistotě. Začněte v horní části tohoto seznamu a pokračujte postupně dolů tak rychle, jak je to jen možné, dokud nezazvoní zvonek. Pokud skončíte o něco dřív a máte ještě chvilku čas, můžete se vrátit zpět a uklidit hlavní pokoj důkladněji. Případně zkrášlit také sama sebe.

 

1. Narovnejte ve své předsíni boty a kabáty. To je první, co návštěva uvidí.

2. Zapalte svíčku i v odpoledních hodinách! Svíčka navodí pocit klidu a voňavé, čisté domácnosti. Doporučujeme svíčky s vůní kávy. 

3. Většina návštěv tráví nejvíce času v obývacím pokoji. Zavřete tedy všechny dveře od ostatních místností a všechen svůj čas dejte do úklidu předsíně a obývací části domu. Pak vám nebude záležet na tom, jestli váš syn náhodou nenechal hračky na zemi a zda si dcera uklidila všechna svá líčidla. Tím se teď netrapte!

4. Nyní se zaměřte na hlavní místnost, kde plánujete s návštěvou být. Vezměte koš na prádlo a začněte do něj vkládat vše, co v místnosti nemá být. Naklepejte polštáře a upravte sedací soupravu. Mějte po ruce klasickou prachovku, právě pro takovéto případy. Nestihla jste vytřít? Nevadí, můžete hlavní část svého domu zatím jen vyluxovat.

5. Zkontrolujte zrcadla, jestli na nich není viditelná šmouha.

6. Ujistěte se, že máte čistou koupelnu, toaletu a vše připravené pro návštěvu - mýdlo na ruce, čistý ručník a toaletní potřeby.

7. V kuchyni si připravte vodu na čaj nebo domácí limonádu. Jako správná hospodyně byste měla mít občerstvení již připravené, návštěva by vás neměla přepadnout uprostřed mytí nádobí. A jako správná hospodyňka buďte elegantní i v takovéto chvíli.  Pomůže vám k tomu šatová zástěra Chic&Lovely s doplňky do vlasů. Vaše návštěva nebude pochybovat, že jste uklízela celý den! :-)