Úvod > Blog Chic Lovely > Jarný detox domácnosti
 

Jarný detox domácnosti

Jarný detox domácnosti

Jak všechno uklidit rychle, efektivně a sexy? Hurá, hurá, tráva už se zelená!!! Což znamená, že zimě jsme daly definitivně sbohem, můžeme odložit bundy a kozačky, a také je načase udělat jarní očistu v domácnosti. Asi se vám dvakrát nechce, co? Nevadí, málokterá je úplně hrrr do velkého úklidu. Ale my známe několik triků, jak si tuto činnost zpříjemnit.

Trik první: Nehoří!

Jak se říká, práce není zajíc, postojí i tři dny. Tím nemáme na mysli vrcholně prokrastinovat a vše odkládat na pozítří, ale pokud jde o velký úklid, chytrá holka ví, že je potřeba si rozložit síly a nedělat vše najednou. Jeden den vytřídíme oblečení. Hodně přitom pomáhá držet se pravidla, že co jsme neměly rok na sobě, toho se máme definitivně zbavit. Druhý den uděláme pořádek v potravinové skříni či ve spíži. Je třeba vyhodit prošlé suroviny, a mezi ty ostatní pustit vzduch - tedy zorientovat se, co vlastně máme, a co ne. Třetí den může přijít na řadu koupelna, čtvrtý boty, okna, cokoliv, podle libosti. Každý den uděláte něco, a za pár dní máte z krku kompletní grunt, a přitom jste měly ještě spoustu času na sebe a na své blízké.

Trik druhý:

Náladička Všechno jde lépe, když jsme v dobré náladě a plné energie. Není nutné hned vyhrát milion, ani se čerstvě zamilovat. Když nálada nepřichází sama od sebe, zkuste to takto: vyberte si 1-2 písničky, které opravdu milujete, a zároveň to nejsou totální slaďáky, ale spíše rytmické vypalovačky. Pusťte si hudbu tak hlasitě, jak se jen dá (v případě rizika nasupených sousedů si to odpalte do uší přes sluchátka) a tancujte, jako by to bylo naposled v životě. Dobře na to jdete tehdy, když se vám na stehnech dělají mexické vlny. Jednoduše se vlníte a blázníte, a skáčete, a točíte. Je to paráda, když vás nikdo nevidí. A budete se opravdu divit, jaký příliv energie zažijete!

Trik třetí:

Sexy za každých okolností. Pokud máte ve zvyku uklízet v legínách, vytahaném tričku a s vlasy ledabyle sepnutými na vrchu hlavy (hlavně, aby nepřekážely), možná stojí za to vyzkoušet něco jiného. Denní make-up? Určitě! Vlasy pryč z obličeje, ale v líbivém účesu. Nejlépe to půjde s drdolem na hlavě, ale ne s jen tak "ledabylým". Zkuste ho ozvláštnit čelenkou na vlasy s krásnou mašlí, která zaujme každého. Co je další plus, čelenky do vlasů mají univerzální velikost a padnou opravdu každé z Vás!   Na sebe si dejte něco pohodlného, něco, co můžete zašpinit, ale zároveň v tom budete sexy. Například Chic&Lovely zástěrku. Nebudete vypadat a ani se cítit jako uštvaná žena v domácnosti, ale jako rafinovaná pin-up girl. Klidně si čelenku a zástěru můžete zkombinovat, abyste byla dokonalá. A když vás náhodou během úklidu zastihne váš drahý, paráda! Nejenže uvidí, jak se umíte v domácnosti otáčet, ale na takovou vysmátou, šikovnou, sexy kost možná dostane ihned chuť. A proč ne, vždyť je jaro! Takovému finále říkáme dokonalé spojení příjemného s užitečným. :)