Úvod > Blog Chic Lovely > Jak být hospodyňkou, která "peče" a vypadá šik
 

Jak být hospodyňkou, která "peče" a vypadá šik

Jak být hospodyňkou, která

Jak se říká, čas jsou peníze, nebo manikúra, pedikúra, kadeřnice a podobně. Kromě toho přece pracujeme většinou stejně intenzivně, jako naši partneři, někdy i více. Vánoce jsou sice krásné období klidu, sounáležitosti, zázraků... Ano zázraky, ty bychom čas od času potřebovaly, abychom zvládaly práci, domácnost, děti, a zároveň vypadaly dobře. Během Vánoc to platí dvojnásob. Zvládnout vánoční úklid, koupit dárky, uvařit, napéct, nazdobit a samozřejmě vypadat reprezentativně. Řekněme si na rovinu, není to vždycky jednoduché. Někdy prostě boj s časem nevyhrajeme, i proto přinášíme blog pro "žínku domácí". Díky tipům a trikům se v kuchyni ani během Vánoc nezdržíme dlouho, a ještě nám zbyde čas na návštěvu u kadeřnice.

Napečeno za pár minut​

Kokos k Vánocům jednoznačně patří, a proto jsme vybrali recept na fenomenální, na přípravu velmi jednoduché a úžasně chutné, nepečené banánovo-kokosové kuličky plněné čokoládou. Tento recept je velmi jednoduchý, děti ho milují a ještě můžete do práce zapojit i malé pomocnice. Věřte, že úkol tvarovat z těsta kuličky je zabaví minimálně na čas dostačující na vytrhání obočí a nalakování nehtů na rukou;). Jediné co riskujete v případě, že malou kuchařku necháte bez dozoru, je výroba kuliček, přesněji koulí, o velikosti tenisového míčku. Pro lepší usměrnění doporučujeme zakoupit malé papírové košíčky, do kterých kokosové kuličky budeme vkládat.

Na přípravu potřebujeme:​
• 150 g Bebe sušenek
• 150 g kokosu
• 2 banány
• 2 lžíce medu
• 1 lžička skořice
• nastrouhaná kůra a šťáva z půlky citrónu / pomeranče
• mléčná nebo hořká čokoláda

Postup: 

Každá žínka domácí, případně její malá pomocnice, začíná práci v kuchyni oblečením zástěry. Pokud chcete být ozdobou vaší kuchyně, vypadat úchvatně a šik, doporučujeme zástěru Chic&Lovely. Hned poté můžeme přejít k samotné přípravě.

Sušenky nadrtíme, případně umeleme. Ve stejné nádobě smícháme spolu s rozmačkanými banány, medem, skořicí, nastrouhanou kůrou z citronu nebo pomeranče, šťávou a kokosem. Prohněteme suroviny, dokud se nám nespojí do konzistentního těsta a hned můžeme tvarovat kuličky. Čokoládu, kterou budeme plnit kuličky, si rozlámeme na požadovanou velikost, doporučujeme však použít polovinu klasického dílku do jedné kuličky. Z těsta odebereme malé množství, uděláme placku, do středu vložíme čokoládu, zabalíme a vytvarujeme kuličku. Pokud chceme udělat recept zajímavějším, čokoládu můžeme nahradit loupanými mandlemi, případně vypeckovanými třešněmi. Hotovo! Pokud se vám tento recept líbí, nezapomeňte si ho zapsat do ručně vyrobeného receptáře. Všechny zástěry a doplňky najdete na e-shopu chiclovely.cz.