Úvod > Blog Chic Lovely > Kurkuma zbarví nažluto všechno, kromě zubů, ty vybělí
 

Kurkuma zbarví nažluto všechno, kromě zubů, ty vybělí

Kurkuma zbarví nažluto všechno, kromě zubů, ty vybělí

Navzdory své výrazné barvě, kurkuma v kombinaci s kokosovým olejem bělí zuby. Asi každý z nás si sem tam dopřeje čaj, kávu a občas sklenku červeného. To se odrazí i na pigmentaci zubů. Abyste se mohly sebevědomě usmívat od ucha k uchu, nemusíte používat pasty s obsahem chemikálií. Všechny tělu cizí látky se z ústní dutiny vstřebávají do celého organismu a způsobují civilizační choroby.

Takže, rozmíchejte kurkumový prášek v kokosovém oleji, namočte do něj kartáček a čistěte přibližně 3-5 minut. Tato kúra nemá pouze dokonalý bělicí účinek. Působí blahodárně i na zdravotní kondici dásní, pomáhá při parodontóze a je skvělou prevencí proti zánětlivým procesům v celé ústní dutině.

Kurkuma bělí nejen zuby

Ale i kuchyňské pracovní desky. Tip top design a skvrny na desce, co by na to řekl bytový designér? Nové trendy v kuchyňském designu? Snadná pomoc, smíchejte kokosový olej s kurkumou a všechny nepoddajné fleky budou zanedlouho pryč.

Ikdyž už se linka skví čistotou, kurkumu ještě neodkládejte. Budete ji potřebovat na smoothie jako stvořené pro sychravé chřipkové počasí. Všechny virózy a infekce, třeste se.

Rozmixujte tyto ingredience a můžete podávat. Mňam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krátké ajurvédské okénko


Kromě toho, že barva kurkumy je velmi zajímavá, je tato bylinka číslo 1 mezi kořením v ajurvédě. Červený zázvor, i tak se této bylině říká, nosí přívlastek koření života, a pochází z pralesa. Aby přežila v tomto náročném prostředí, musela se kurkuma přizpůsobit. Silné antibakteriální a protiplísňové účinky jsou podobné účinkům česneku. S tím rozdílem, že kurkuma je méně agresivní a působí na všechny tkáně, tak jako aloe vera.