Úvod > Blog Chic Lovely > Vánoční pečení aneb když láska prochází žaludkem
 

Vánoční pečení aneb když láska prochází žaludkem

Vánoční pečení aneb když láska prochází žaludkem

V našich domácnostech se pomalu chystáme na Vánoce. Každá z nás už začíná přemýšlet nad tím, jak co nejútulněji vyzdobit všechny pokojíky v domě. Co kde rozvěsit, nalepit či zavěsit. Jedno je však jisté, láska stále prochází zejména přes žaludek. A také všechny vánoční vůně, které přicházejí z kuchyně, jsou tím největším lákadlem pro celou rodinu. Pokud ucítíte skořici, vínko, perníčky a další dobroty, pak je jisté, že jsou Vánoce. Naše milé věrné zákaznice, připravili jsme pro vás proto tento sladký recept, který si určitě užijete se svými nejbližšími. S našimi Chic&Lovely zástěrami se vám bude péct ještě pohodlněji. Dokonce jsme pro vás připravili speciální vánoční zástěru s krásnými vánočními motivy. Není nad výjimečný outfit, ve kterém se cítíte i při vaření a pečení jako v bavlnce. Pusťte se s námi do pečení a oslavme spolu ten nejkrásnější přicházející vánoční čas.  

Linecké čokoládové hvězdičky

Vylepšený tradiční recept se vám bude líbit víc než jen klasické linecké těsto. Je samozřejmé, že linecké slepované cukroví patří mezi nejoblíbenější. No tuto extra speciál verzi pro fanoušky čokolády jste určitě ještě neochutnaliJ

 

 

Potřebujeme:

Těsto:
2000 g rostlinného tuku (Palmarin)
100g práškového cukru
1 sáček vanilkového cukru
špetka citrónové kůry
1 ks vaječného žloutku
250 g hladké mouky
50 g mletých mandlí

Krém: malinový džem anebo čokoládová pomazánka

Poleva:
½ tabulky hořké čokolády
20g másla½ dc sladké smetany na šlehání

Postup:

Sypké suroviny smícháme (mouku, madle, cukr) a přilijeme vajíčko a rozpuštěný rostlinný tuk. Přidáme špetku citronové kůry. Vypracujeme tuhé těsto, které dáme odložit na 5 hodin do chladničky. Těsto vyjmeme a na pomoučeném vále vyválíme tak, aby mělo tloušťku 3 mm. Vykrajujeme hvězdičky. Polovinu těsta věnujeme celým hvězdičkám a polovinu zase těm, do kterých vykrojíme kulaté otvory (hvězdičky později klasicky natřeme a spojíme). Dáme je na vymazaný a pomoučený plech upéct. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupních až do jemné vanilkové barvy (cca 5 minut).

Po vychladnutí mažeme pomazánkou nebo džemem. Spojíme.

Nad vodní párou vymícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu, máslo a smetanu. Hvězdičky obalujeme a necháme okapat na mřížce. Dáme zchladit na pár hodin.

Dobrou chuť, milé hospodyňky.

Ještě máme pro vás jeden tip. Hvězdičky můžete po obalení v čokoládě i zdobit různými dekoracemi, např. barevnou rýží nebo cukrovým posypem.