Úvod > Blog Chic Lovely > Novoroční předsevzetí - bez cukru a přece sladké
 

Novoroční předsevzetí - bez cukru a přece sladké

Novoroční předsevzetí - bez cukru a přece sladké

Kdo si letos nedal žádné předsevzetí, ať zvedne ruku. Předsevzetí jsou fajn, zejména ta splnitelná, která nám levelem své náročnosti nevezmou veškerý vítr z plachet hned v úvodu roku.

Končím s cukrem, od 1. 1. 2017 ho už nikdy nevložím do úst

Pomaleji dále dojdeš, a podobné ultimátní výroky, předurčují předsevzetí k nezdaru během prvních dnů. Po týdnu odříkání tak vypijete dva litry koly, sníte tři čokolády a ve 23:30 místního času se přistihnete, jak přímo ústy vyjídáte z plechu ty nejčokoládovatější brownies na světě.

Co by to bylo za život bez sladkých dobrot, alespoň jednou za čas?!

To nepřejeme nikomu, a už vůbec ne vám. Určitě jste již slyšeli o raw koláčcích bez mouky, cukru, vajec, kypřícího prášku, prostě úplně bez všeho, co by měl obsahovat každý plnohodnotný koláč. Nebo hmota, která je hodna toho, abychom ji koláčem nazývali.

Ano, přesně tam vás chceme navést, protože my jsme je ochutnali a jsou opravdu výborné. Dokonce byste si je spletli s koláčem, který obsahuje všechny zdraví a postavě unfriendly ingredience.

Mrkvovo-makový koláč

Tento není raw, ale je skvělý, a co víc můžete od koláče chtít.

Ingredience:

2 hrnky nastrouhané mrkve

½ hrnku mletého máku

1 pl medu

3 pl oleje

3 ks vajec

2 ks banánů

Postup:

Rozmačkáme banány na kaši. V další nádobě smíchejte vejce, olej a med. Po našlehání přidáte banány a našleháte ještě jednou. V samostatné míse smícháte mrkev s mákem. Vše spojíte dohromady, dáte na plech nebo do menší mísy, a pečete 40 minut při 160 stupních.

Raw borůvkový dort

Když už jsme se začali ochomýtat kolem raw, tady ho máte. Fanstastický, zdravý a bez cukru!

Připravte si:

Základ

1 hrnek ořechů

1 hrnek strouhaného kokosu

1/2 hrnku rozinek

Matcha náplň

1/2 hrnku kešu ořechů

1/3 hrnku medu

1/3 hrnku kokosového oleje

1 limetka nebo citron

2 gramy čaje matcha

Náplň z borůvek

300 gramů mražených borůvek

1ks banánu

Postup:

1.) Na noc si namočte kešu oříšky do vody. Propláchnuté rozinky stačí namočit na hodinu. Banány nakrájejte na plátky a dejte zmrazit.

2.) Rozmixujte nejprve ořechy, do mixéru pak přidejte rozinky a kokos. Tuto hmotu natlačte do dortové formy. Uložte do chladu.

3.) Nyní si připravíme světlou náplň. Scedíte kešu ořechy, rozmixujete na kaši, přidáte olej, med a limetkovou šťávu. Pokud je hmota příliš hustá, přidejte pár lžic vody. Odložte si jednu pl hmoty do zásoby, budete ji ještě potřebovat. Do zbylé hmoty přidejte práškový čaj matcha. Pokud ho chcete přidat více než 2 gramy, můžete. Hmotu rozprostřete do formy a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

4.) Na řadu přichází borůvková nádivka. Rozmražené borůvky rozmixujte s banánem, přidejte odloženou pl náplně, kterou jste si odložili v předchozím kroku, a rozmíchejte. Do dortové formy přidejte poslední, ovocnou vrstvu.

5.) Přes noc nechte dort odpočívat v mrazáku.

Méně cukru, více energie a co s ní?

Buď si najdete nový koníček, začnete malovat, vyšívat, okopávat zahrádku nebo... cvičit. A můžete to zkusit úplně nanovo, zábavně a dovolíme si tvrdit, i zcela sexy. Toto taneční cvičení se jmenuje salsation a je spojením tance a funkčního tréninku, díky kterému získáte v roce 2017 sexy křivky. Pak i v Chic&Lovely zástěrce budete vypadat ještě více neodolatelně ;).