Úvod > Blog Chic Lovely > Nepostradatelný pomocník v kuchyni - citron. Znáte všechny možnosti jeho využití?
 

Nepostradatelný pomocník v kuchyni - citron. Znáte všechny možnosti jeho využití?

Nepostradatelný pomocník v kuchyni - citron. Znáte všechny možnosti jeho využití?

Citron by neměl chybět v nákupním seznamu žádné správné hospodyňky. Tipy a triky k využití tohoto malého zázraku jsou skutečně všestranné. Nejde jen o ingredienci do čaje proti nachlazení, zdroj vitamínu C a výborného pomocníka při pečení zákusků a koláčů. K čemu kupovat drahé a toxické čisticí prostředky, když existuje ideální pomocník, který si poradí s většinou problémů a rozzáří domácnost čistotou?

Znáte to, udržet dům uklizený a čistý, zvláště pokud tam pobíhají hrající si a dovádějící děti, je doslova nadlidské úsilí. Navíc, žádná máma nechce své potomky vystavovat zbytečnému vlivu chemikálií.

 

Citronová šťáva spolehlivě odstraní skvrny a rozzáří všechny chromové povrchy. Máte na oblíbeném oblečení skvrnu? Žádný problém, naneste šťávu přímo na flek, nechte působit po dobu čtyřiadvaceti hodin a následně hoďte do pračky. Výrazný pach šťávy dokonce dokáže odehnat nezvané návštěvníky v podobě mravenců, kteří raději zavelí na ústup. Citronová kůra smíchaná s octem pro změnu působí jako univerzální čisticí prostředek. Kůra neutralizuje pach octu, takže se nemusíte obávat nepříjemného zápachu. Takto podomácku vyrobený čistič je nejen šetrný k životnímu prostředí, ale navíc domácnost dokonale zbaví bakterií či plísní.  

 

 

A protože každá správná hospodyňka chce, aby vypadala reprezentativně nejen její domácnost, ale i ona, citron se bez problémů dokáže postarat i o nehty na rukou, které úklidem ztrácejí svou krásu. Stačí šťávu z citronu smíchat s jedlou sodou a takto vytvořenou pastu nechat několik minut působit na nehtech, které pak zůstanou krásné vybělené.        

 

 

 

A když máme o ruce postaráno, můžeme si nasadit naši krásnou zástěru z nabídky Chic&Lovely a pustit se do výroby nějakého dobrého citronového zákusku, abychom potěšily i chuťové buňky