Úvod > Blog Chic Lovely > Co by to bylo za Vánoce bez vánočního punče a high fashion zástěrky
 

Co by to bylo za Vánoce bez vánočního punče a high fashion zástěrky

Co by to bylo za Vánoce bez vánočního punče a high fashion zástěrky

Speciální svátek vyžaduje speciální přístup. Naše zástěrky jsou vyvinuty tak, aby splňovaly účel - jsem matka, jsem sexy matka, jsem sexy pracující matka, jsem sexy pracující matka a dokonalá partnerka, která vypadá výborně každý den a na Vánoce obzvlášť. Design zástěr u nás dosáhl až do stropu, protože... Tuto zástěru nemusíte dávat rychle dolů, když vám zazvoní zvonek a v troubě se vám právě připekly koláče.

Zástěra by byla, pojďme na punč
Myslete na alko i nealko hosty, někdo přece musí řídit.

Alko alternativa
Přes punčové prizma jsou i ty Vánoce jaksi hezčí a lidé jsou si navzájem bližší.

Ingredience:
5 dl černého čaje
150 g cukru
2 ks pomeranče
1 ks citronu
3 ks hřebíčku
Špetka mleté skořice
5 dl červeného vína
2 dl rumu

Nejprve uvaříte černý čaj, nechte jej alespoň 5 minut louhovat. Přecedíte a přidáte cukr, skořici, hřebíček, kůru z citronu a pomerančů (bio produkce, samozřejmě). Vše dohromady povaříte dalších 5 minut. Opět přecedíte, dolijete rum, víno, pomerančovou a citronovou šťávu. Nalévejte do předem vyhřátých sklenic.

 

Nealko

Ingredience:

5 sáčků ovocného čaje
1 ks hruška, jablko
1 ks pomeranč
1 ks citron
1 dl medu
20 ks hřebíčku
3 ks hvězdičky badyánu
1 KL rumového aroma

Uvařte v hrnci ovocný čaj. Nakrájejte do něj jablka, hrušky, pomeranč, citron (bez slupky), ocukrujte, přidejte celou skořici, badyán, hřebíček a vše dohromady cca hodinku povařte.
Na konec přidáte kávovou lžičku rumového aroma.

Víno se vínem čistí aneb jak vyčistit skvrny od červeného

Když se polijete bílým vínem, nebude to taková tragédie. Ale co červené? Pokud se zanícené hrdlo léčí zmrzlinou nebo studenou kofolou, bude se červené víno čistit bílým vínem. Je to opravdu tak. Namočte politou část oděvu do bílého vína, nechte pár minut působit, vyndejte a posypte solí. Pak už stačí jen hodit do pračky a věc je vyřízena.
Když se polijete bílým vínem, stačí přeprat ve vodě a posypat solí, funguje také kyselina citronová nebo kyselina vinná a opět dát vyprat do pračky. 
Ok, oblečení bychom měli, ale co koberec či gauč, ty se do pračky nevejdou. Opravdu ne. V takovém případě je třeba nejprve důsledně vysát víno papírovými ubrousky, nasypat plnou hrst soli (čím více, tím lépe) a nakonec skvrnu vykartáčovat. Místo soli se dá použít i jedlá soda nebo čisticí prostředek na nádobí.

P.S.: Za výsledky neručíme, ale mělo by to fungovat. Šťastné a punčové.